top of page
DSC_8044 (2)_edited.jpg

Träna tillsammans
- mervärde och utveckling!

Här kan du läsa om hur det är att träna med oss. 
Se vilka sporter som utövas och hur du kan hitta träningskompisar

Oavsett vad vi tränar med våra hundar är träningskompisar och feedback ovärderligt för att vi ska utvecklas, lyckas och för att det ska vara kul. Vi behöver höra ett ”SNYGGT!!!” precis som vi också behöver höra ”Hörrö, den där ingången var kanske inte klockren…”

 

På GMBK finns det flera etablerade träningsgrupper och många som är sugna på att starta en. Våra olika Facebookgrupper är bra för att efterlysa träningskompisar. Liksom att knacka någon på axeln och höra om du kan få hänga på.

Öppen träning

På onsdagar har vi en gemensam öppen träning på klubben. Två medlemmar är värdar och ser till att det finns lite fika att köpa i klubbstugan. Vi delar in oss i grupper och stöttar varandra i det som vi behöver hjälp med. Vi har ingen instruktör engagerad – vi hjälps åt.

 

18-19 är det platsliggning och budföring med skott .

Kl 19 är det platsliggning, sitt i grupp och budföring utan skott.

 

Vi tränar självklart annat också! När träningen är slut beror på hur många vi är. Ett upprop inför varje onsdagsträning brukar gå ut i vår gemensamma Facebookgrupp, GMBK-gruppen. Håll utkik!

 

Rallylydnad har också öppen träning på tisdagar.

Vår facebookgrupp GMBK-gruppen är till för alla medlemar, oavsett specialintressen. 

Agility_border_collie_Janis_balansbom-e1598647888323.jpg

Agility

Agility är en fartfylld, rolig och spännande sport! Agilityn bygger på mycket sammarbete mellan förare och hund. Agility är roligt för alla!

Facebookgrupp: Vi som tränar agility på GMBK

Lydnad

Lydnadsklass är en av Svenska Brukshundklubbens tävlingsgrenar. Ett bra lydnadsekipage har ofta en fin och förtroendefull relation - sammarbete är grunden till lydnadsträning

Facebookgrupp: Vi som tränar lydnad på GMBK

liten-00261_edited.jpg
pidelrallylydnad_edited.jpg

Rallylydnad

Rallylydnad är en sport där hund och förare genomför en bana med skyltar som illustrerar olika moment som ska utföras. Det behövs god allmänlydnad och framförallt en mycket god kontakt mellan förare och hund. Men det allra viktigaste är att ha roligt tillsammans med sin hund.

Facebookgrupp: GMBK Rallylydnad

Bruks

Bruksprov genomförs i två delar, ett lydnadsmoment och ett specialmoment. Om du är intresserad av att träna och/eller träna i bruks - kommer du ha lätt att hitta ett specialmoment som passar just dig och dun hund extra bra. 

Facebookgrupp: Bruksträning GMBK

IMG-20220612-WA0020_edited.jpg

Specialsök

Specialsök är ett samlingsbegrepp för hundens arbete att söka efter och markera olika dofter, så kallade etiketter. Det kan vara allt ifrån narkotika och sprängmedel till vägglöss, kantarell eller något annat. Vi som förare lär oss att läsa vår hund, för att förstå när hunden visar oss att den har hittat en gömma.

Facebookgrupp: GMBK Specialsök

bottom of page