top of page

Möt våra välutbildade och erfarna

INSTRUKTÖRER

Våra kurser hålls genomgående av erfarna och kunniga instruktörer. Inte sällan har huvudinstruktören stöd av en hjälpinstruktör – dessa är oftast under upplärning. Förutom en lång erfarenhet av att träna och tävla med hund i olika grenar, har våra instruktörer en gedigen utbildning i bagaget – endera inom Svenska Brukshundsklubben (SBK) eller Svenska Agilityklubben. De metoder och den pedagogik som våra instruktörer använder sig av följer SBK:s policy för hundhållning. Vi är väldigt stolta över våra instruktörer – här är några av dem.

ANNETTE RYDEBRINK
Spår och Brukslydnad

Annette Rydebrink tränar och tävlar i en rad grenar (tävlingslydnad, spår, sök, rallylydnad och specialsök), men koncentrerar sig på tävlingslydnaden i sin roll som instruktör.

nnaettegmbk_edited.jpg
Annelie-L-840x430.jpg

ANNELIE LANNGREN
Allmänlydnad och Tävlingslydnad

Annelie tränar och tävlar i lydnad, viltspår och jaktapportering med sina tollare. Hon är framför allt instruktör i tävlingslydnad men har också valp-och unghundskurser. 

ANNA FORSÉN
Tävlingslydnad

Anna Forsén tränar och tävlar i bruks (spår), tävlingslydnad och vallning. Som instruktör håller hon kurser ibland annat tävlingslydnad och brukslydnad. Anna är också auktoriserad tävlingsledare i lydnad.

anna.forsen.jpg
348361135_1319993425612887_2932701419446619949_n_edited_edited.jpg

ANNA-LENA WENDT
Bruks och apportering/retriverjakt

Anna-Lena är en av våra mest erfarna instruktörer med de flesta typer av kurser inom SBK (Svenska Brukshundsklubben) – från valp till tävlingskurser – på meritlistan. Hon har provat på en rad grenar, men fokuserar idag på bruks (spår) och retrieverjakt.

CECILIA ANDHULT
Valp- och allmänlydnad

Cissi har tre hundar: Eazy (shetland sheepdog), Yatzy (shetland sheepdog) och Cool (border collie). Idag tränar och tävlar hon i tävlingslydnad och HTM (Heelwork To Music). 

P1046005 - webb.jpeg
P1046010 - webb.jpeg

ERIKA LJUNGBERG
Nosework, Specialsök och Rallylydnad

Erika Ljungberg tränar och tävlar i flera grenar med sina två hundar Thabbie och Qaxa. Förutom instruktör i nosework, specialsök, rallylydnad och allmänlydnad är hon provledare i specialsök och under utbildning till domare.

HELEN PIHLGREN
Brukslydnad och spår

Helen och hennes familj har tre hundar: border collien Wezter, som Helen tränar och tävlar med i bruks (spår) på hög nivå, kelpien Fuska på 2 år som tränas i bruks av Helen och i agility av dottern och slutligen pensionären IQ (kelpie), som har meriter inom bruks, tävlingslydnad och agility.

Helen P_1[2966]_edited.jpg
P1046007 - webb.jpeg

INGELA QVIRIST
Valp- och allmänlydnad

Ingela och hennes australian shepherd, Abby, är aktiva inom bruks (spår), tävlingslydnad och specialsök. De senaste åren har tävlandet framför allt varit inom bruks.

JESSICA HANSSON
spår, brukslydnad och allmänlydnad

Jessica och hennes schäfer Himla tränar och tävlar i bruks (spår) och har tidigare även varit aktiv inom specialsök och sök (även det en bruksgren). Jessica en bakgrund som skyddsvakt med hund, där hon också sökte på explosiva ämnen med en så kallad EDD-hund.

P1046001 - webb.jpeg
gmbkjonna_edited.jpg

JONNA ÖSTLIND
Lydnad och bruks

Jonna och hennes rottweilers tränar och tävlar i lydnad och bruks (spår), men har också testat på sök, skydd och patrull.

SANDRA

Agility

Sandra tränar och tävlar i agility klass 3 med sina två bordercollies. Under hennes kurser läggs fokus på att arbeta som ett team och bygga självförtroende hos ekipaget. 

instruktör.2.jpg
intruktör3..jpg

THERESE
Agility

Therese tränar och tävlar i agility med sina två bordercollies. Tillsammans har de tävlat i SM både individuellt och i lagklass. 2021 tog Therese och bordercollien Saga silver i SM. 

OLIVIA JÄRVHOLM
Agility

Olivia är i stort sett uppvuxen på GMBK – båda hennes föräldrar var engagerade GMBK:are som unga. Olivias fokus är agility, där hon tävlar med Lovis och har ettåringen Lira på upplärning.

Olivia_2-scaled-e1627553914611-840x430.jpg
Ulrika-H_2-840x430.jpg

ULRIKA HEIJUS
Allmänlydnad, valp och jaktapportering

Ulrika Heijus har varit instruktör i GMBK i många år. Hon tränar och tävlar sina tollare i lydnad, Working test (en specialgren för retrievers och spaniels), tollingjaktprov, viltspår och specialsök. Ulrika är också autkoristerad tävlingsledare i lydnad och certifierad hundpsykolog.

ÅSA ELGQVIST LUNDGREN
Valp, Allmänlydnad, Spår och Lydnad

Åsa tränar och tävlar i lydnad och bruks (spår) och är instruktör inom båda dessa, men har också valp- och allmänlydnadskurser och kurser i tävlingspsykologi. Utbildar även nya instruktörer.

Asa-E-L-640x430.jpg
bottom of page