top of page
IMG_9536.PNG

Om våra kurser

Det ska vara kul att ha hund! En del i detta är kunskap om hunden och allt som man kan träna hunden i. Våra kurser hålls genomgående av erfarna och kunniga instruktörer. Förutom en lång erfarenhet av hund, finns en gedigen utbildning i bagaget, till exempel inom Svenska
Brukshundsklubben (SBK) eller Svenska Agilityklubben. Metoder och pedagogik följer SBK:s policy för hundhållning och främjar ett positivt samarbete mellan dig som förare och din hund.

Vårt kursutbud kan variera från tid till annan och i stort sett alla kurser på klubben kommer till
genom ideellt arbete. Kursutbudet styrs därför delvis av tillgången på instruktörer.

Praktiskt och viktigt

För att gå kurs hos oss måste du vara medlem

Det är mycket viktigt att alla hundägare som deltar i kursen har ansvarsförsäkring eftersom hundägaren alltid är ansvarig för skada som har vållats av hans/hennes hund. I ditt medlemskap i klubben (och därmed även i SBK) har du en försäkring som gäller personskador på klubben och i samband med klubbverksamhet. Läs mer om försäkringen under Medlemskap.

Vid första kurstillfället ska du visa upp ett giltigt vaccinationsintyg för valpsjuka. En hund under ett år ska vara vaccinerad mot valpsjuka vid lägst tio veckors ålder. Hund över ett år ska vara vaccinerad vid ettårsåldern eller senare, dock inte för mer än fyra år sedan. I övrigt ska varje hundägare hålla sig informerad om nödvändiga vaccinationer för sin hund.

Priserna avser respektive kurs och varje timma kurs är 60 minuter. På vissa kurser kan en extra kostnad för litteratur tillkomma. I samband med att du anmäler dig ska kursen betalas i sin helhet enligt anvisningarna. Din anmälan är fullständig först när du har betalat. Anmälan är bindande och eventuell avanmälan ska ske skriftligen till uk(@)sbk.gmbk.se 

Villkor för avanmälan:


– Minst 30 dagar innan kursstart – full återbetalning av kursavgiften, minus 10% administrationsavgift.
– Minst 14 dagar innan kursstart – 50 % av kursavgiften tas ut.
– Senare än 14 dagar innan kursstart – kvarstår full kursavgift.
– Om veterinärintyg/läkarintyg uppvisas vid avanmälan görs full återbetalning av kursavgiften, minus 10% administrationsavgift.

Observera att 14 dagar ångerrätt inte gäller på kursanmälningar. Distans- och hemförsäljningslag 2:11 12p ångerrätt gäller inte för avtal som avser: ”kulturevenemang, idrottsevenemang eller någon annan liknande fritidsaktivitet, servering, catering eller någon annan liknande tjänst, inkvartering, varutransport eller biluthyrning, om näringsidkaren ska tillhandahålla tjänsten på en bestämd dag eller under en bestämd tidsperiod.”

Samtliga kurser inom Göteborg Mölndals Brukshundklubb sker i samarbete med Studiefrämjandet.

Saknar du något?

Är det någon kurs, föreläsning eller event som du hande önskat att vi kunde anordna på klubben? 
 

20220907 Nosework-49_edited.jpg
bottom of page